Gedragstraining

Soms wordt u als eigenaar geconfronteerd met gedrag van uw hond dat u storend vindt:

  • Onophoudelijk blaffen
  • Opspringen tegen bezoek
  • Naar andere honden of kinderen grommen
  • Angst van onweer of andere zaken
  • Opnieuw in huis plassen
  • Vernielzucht

Dit soort problemen zijn met gedragstraining vaak op te lossen of aanzienlijk te verbeteren. Het is vooral van belang dat we er achter komen waarom de hond zich zo gedraagt. Wat heeft hij erbij te winnen? Waarom is de strategie in de ogen van de hond de beste manier om met de situatie om te gaan? Als we de oorzaak van het probleem kennen kunnen we hierop gaan trainen en het probleem bij de kern aanpakken.

Probleemgedrag wordt immers veelal door de omgeving veroorzaakt, door een gebrekkige communicatie tussen mens en hond. De hond begrijpt niet wat u wil zeggen, u begrijpt de taal van de hond niet (voldoende), met als resultaat stress en frustratie, zowel bij u als bij de hond.

Voor bijna alle gedragsproblemen geldt dat hoe langer we wachten met het inschakelen van hulp, hoe erger het probleem wordt. Als u dus merkt dat uw hond probleemgedrag stelt, aarzel dan niet om contact op te nemen! Samen kunnen we het gedrag van uw hond bijsturen waardoor het samenleven voor iedereen weer aangenaam wordt.

Werkwijze: Ik mail u een vragenlijst door, zodanig kan ik nog voor het huisbezoek een zicht krijgen op het probleemgedrag. Bij een eerste kennismaking bij uw thuis maken we een uitgebreide analyse van het algemene gedrag, het probleemgedrag, de omgeving, … van de hond. Van daaruit stellen we een plan op om het probleemgedrag bij te sturen. Overleg met uw dierenarts kan hierbij nuttig zijn. Tijdens de trainingen die volgen buigen we stapsgewijs het gedrag van uw hond om naar meer gewenst gedrag.

Tarieven
Eerste bezoek: € 50 per uur
Elke daaropvolgende gedragstraining: € 40 per uur
Vervoersonkosten: € 0,35 per gereden kilometer (wordt niet toegepast bij verplaatsingen binnen een straal van 10 km rond Sint-Joris-Winge)

Alle documenten, trainingsschema’s en mailing zijn bij de prijs inbegrepen.