Samenwerking

Als coach voor honden en hun mens vind ik het cruciaal voldoende te kunnen bijleren en blijven groeien. Ik ben erg dankbaar dat ik anderen ontmoet heb die een gelijkaardige visie hebben en ook openstaan voor het uitwisselen van ideeën, onderzoeken, theorieën. Met een vaste groep mensen komen we regelmatig samen om thema’s en casussen te bespreken, elk vanuit onze eigen insteek, maar met de gemeenschappelijke visie van het bouwen aan welzijn voor honden en hun mensen.

Ineke en Fleur werken samen binnen deze praktijk. Ineke geeft workshops en lezingen en is op afspraak in twee dierenartsenpraktijken, BooZoo en Artemis. Fleur legt zich toe op huisbezoeken in een ruime regio.

Anne en Werner zetten zich in voor het herplaatsen van honden op een verantwoorde en bedachtzame manier. Ze bieden verdere gedragsbegeleiding aan voor alle honden die via hun organisatie herplaatst worden. Binnen Kirafiki is een expertise ontstaan in het werken met Rhodesian Ridgebacks, maar ze begeleiden ook honden van andere rassen.

Reninka volgde net als ik haar opleiding bij Geert De Bolster en hanteert een gelijkaardige aanpak als ik zelf doe. Er wordt niet zozeer de focus gelegd op het ‘probleemgedrag’ van de hond, maar wel op een rustige en onderbouwde manier bekeken hoe het samenleven van alle gezinsleden beter kan verlopen en hoe de hond aanvaard kan worden als een uniek individu.

Joke heeft een specifieke expertise rond de lichaamsbeleving van honden ontwikkeld. Zij concentreert zich op houding, beweging, pijn, aanraking, … Ze gaat je hond niet zelf masseren maar wel met jou aan de slag om te bekijken hoe jij ‘outside the box’ kan gaan denken en een meer bewuste aanraking kan gebruiken om in contact te komen met je hond.

Kim richt zich op het versterken van de band tussen hond en mens door elkaar beter te leren begrijpen. Ze heeft een expertise ontwikkeld in het werken met ‘Japanners’: Shiba Inu, Akita, … maar werkt ook met andere hondenrassen. Naast haar consulten rond gedrag is ze ook bezig met hersenwerk. Ze biedt een gamma aan puzzels en spelletjes aan die je kan huren zodat je een geschikte match voor je hond kan vinden.

Maaike biedt advies en begeleiding voor honden en katten met als doel de eenheid tussen mens en dier te bevorderen. Ze staat je bij met wetenschappelijk onderbouwd advies, aangepast aan jouw hond of kat en met respect voor jouw eigen persoonlijkheid en levensstijl. Hiernaast is ze ook professionele dierenoppas en verkoopt ze kwalitatieve harnassen en tuigjes.

Andere nuttige links: