Over mezelf

Uit mijn jeugd herinner ik me dat ik vaak zat te zeuren om een hond. Waarom ik die zo graag wilde, kon ik niet goed uitleggen, maar dat ik er een wilde stond vast. Op mijn veertiende was het zover; na vele beloftes om alle zorgtaken op te nemen (“ja, ik zorg voor het eten, en de wandelingen, en de dierenarts, en alles wat maar nodig is!”) kwam er een pracht van een Golden Retriever bij ons wonen. In de zestien jaar die volgden heeft Lucy me enorm veel geleerd. Over mezelf, mijn verwachtingen, over honden, trainingsmethodes, voeding… Ze leerde me wat het echt betekende om de zorg voor een ander levend wezen op te nemen. Wat het betekent om echt contact te maken.

 

Vanaf 2005 ben ik me gaan verdiepen in voeding voor honden en ben ik zelf het eten voor mijn honden gaan samenstellen. Graag geef ik de informatie die ik door de jaren heen vergaard heb door aan anderen. Er zijn immers nog veel misverstanden over hondenvoeding, zodat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien.

 

In 2009 studeerde ik af als Master in de Pedagogische Wetenschappen en hiernaast volgde ik een academische lerarenopleiding. Deze opleidingen leerden me te kijken naar de mens in ontwikkeling en waar deze ontwikkeling kan vastlopen; hoe je mensen terug opnieuw op weg kan helpen en in hun kracht helpen staan. Ik ben momenteel werkzaam als eerstelijnspsycholoog voor ouderen. Ik hou ervan mensen bij te staan op momenten dat ze even de weg kwijt zijn. Samen kijken we naar hun mogelijkheden en krachten gaan we op zoek naar een nieuw evenwicht. 

 

In 2012 volgde ik de opleiding ‘specialist probleemgedrag’ bij het centrum voor gedragstraining en consulting Geert De Bolster. Ik volg regelmatig lezingen en bijscholingen om mijn kennis op peil te houden. Samen met enkele collega’s spreek ik regelmatig af om casussen te bespreken en tips uit te wisselen.

In mijn bijberoep hou ik ervan mijn kennis en ervaring van psychologie toe te passen in de hondenwereld. Uiteindelijk is werken met een hond vaker wel dan niet werken met de mens. Ik help mensen te leren kijken naar hun hond, zijn perspectief beter te begrijpen en hen te coachen in hoe ze hun hond kunnen ondersteunen en hun band kunnen versterken.