Over mezelf

In 2009 studeerde ik af als Master in de Pedagogische Wetenschappen. Pedagogiek is te vergelijken met psychologie: Ik leerde de mens in zijn ontwikkeling bekijken, waarbij zowel de normale ontwikkeling als (uiteraard) afwijkingen op de norm uitgebreid onderzocht werden. Naast deze opleiding volgde ik een academische lerarenopleiding. Hier leerde ik een les opbouwen, contact zoeken met de leerlingen/cursisten, ze motiveren en begeleiden bij het verwerken van nieuwe informatie.

Ik ben momenteel werkzaam als pedagoog (momenteel als projectcoördinator) maar wilde me naast deze functie verder scholen in de taal en het gedrag van honden. Ik ben steeds gepassioneerd geweest door honden en het leek me dan ook geweldig om mijn kennis over mensen te kunnen toepassen in de hondenwereld. Uiteindelijk is werken met een hond vaker wel dan niet werken met de baas. Als de eigenaar van de hond je niet vertrouwt of begrijpt, ben je met alle kennis in de wereld niet erg veel.

Om mijn praktische kennis rond training bij te schaven volgde ik een opleiding tot kynologisch instructeur bij het opleidingscentrum Quiebus. Dit heeft me voorbereid op het individueel trainen van honden.

In 2012 volgde ik de opleiding ‘specialist probleemgedrag’ bij het centrum voor gedragstraining en consulting Geert De Bolster. In deze opleiding leerde ik het probleemgevend gedrag van een hond te analyseren en een training uit te werken om dit gedrag om te buigen.

Over voedingsadvies tenslotte kan ik kort zijn. Sinds 2005 ben ik me gaan verdiepen in andere voedingsmethoden dan brokjes voeren en ben ik zelf het eten beginnen samenstellen voor mijn hond. Het geeft me veel voldoening te zien hoe mijn hond nu geniet van haar eten en hoe gezond ze ermee blijft, in vergelijking met het voer dat ze voordien kreeg. De pup die er in 2008 bijkwam heeft nooit een brokkenmaaltijd gegeten en moet haar eerste ziekte nog krijgen. Zelfs onze katten leven grotendeels op kuikentjes, kwartels enzovoorts. Graag geef ik de informatie die ik door de jaren heen vergaard heb door aan anderen. Ik merk immers dat er nog steeds veel halve waarheden circuleren en dat mensen door de overdaad aan informatie op het internet door de bomen het bos niet meer zien.