Voedingsadvies

Voeding is voor iedereen belangrijk; je bent immers wat je eet. Ook voor honden geldt dat hun welzijn, hun activiteitsniveau en hun gezondheid voor een belangrijk deel beïnvloed wordt door hun voeding.

Maar hoe weet je nu wat je het beste geeft aan je hond? De dierenspeciaalzaak zegt het een, de dierenarts zegt iets anders, en in de hondenschool of bij vrienden zweren mensen bij een bepaald merk waar al hun honden gezond oud op zijn geworden.

Het simpele antwoord is: we weten het niet. Niemand weet wat een hond exact nodig heeft, en al zeker niet wat jouw hond exact nodig heeft. We moeten nog heel veel ontdekken over de spijsvertering van honden. Wel kunnen we al zeggen dat een hond het beste gedijt op een afwisselend en natuurlijk dieet, dit wil zeggen voeding die aangepast is aan zijn lichamelijke behoeften.

Als honden niet optimaal gevoed worden ontstaan – meestal na langere tijd – problemen: huidproblemen, moeilijke vertering, allergieën, maar ook een verminderd welzijn dat kan resulteren in lusteloosheid, verhoogde angst of een lagere tolerantie voor stress.

Of je nu brokken, kant-en-klaar vers vlees of zelf samengestelde rauwe voeding wil geven, ik wil je graag helpen door de bomen het bos te zien en te bekijken wat jouw hond op dit moment nodig heeft om optimaal te functioneren.