Voedingsadvies

De meeste mensen voeren hun hond brokken, omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit de beste voeding voor hun huisdier is. Dat zegt de reclame, en zelfs de dierenarts verkoopt brokken.

Maar veel honden blijken toch niet zo optimaal te functioneren met deze voeding. Een verkeerde voeding kan niet alleen vacht- en huidproblemen, allergieën, gebitsproblemen veroorzaken, maar heeft ook een invloed op het gedrag van uw hond. De hond laat zijn eten links liggen omdat het niet aantrekkelijk is of valt het juist elke dag opnieuw weer aan alsof hij uitgehongerd is.

Het kan dus interessant zijn om te kijken naar andere manieren om uw hond te voeden. Er zijn namelijk nog alternatieven naast de brokjes. U kan bijvoorbeeld rauwe voeding aankopen in de vorm van kant en klaar vers vlees (KVV) of de voeding zelf samenstellen.

Samen met u kijk ik naar de individuele kenmerken van uw hond (leeftijd, ras, bewegingsniveau, gezondheid, …) en stel ik een voedingsschema op dat op maat van uw hond gemaakt is.

Werkwijze: Ik kom aan huis om de hond in zijn vertrouwde omgeving te kunnen zien en samen met u te bekijken wat uw wensen zijn met betrekking tot het voedingsadvies. Na het huisbezoek stel ik een voedingsschema op. Nadat de veranderingen qua voeding zijn doorgevoerd kan ik op regelmatige basis de situatie opvolgen totdat u zeker bent over uw kennis en vaardigheden om uw hond op maat te blijven voeden.

Tarieven
Eerste bezoek: € 50 per uur
Opvolgende bezoeken: € 40 per uur
Vervoersonkosten: € 0,35 per gereden kilometer (wordt niet toegepast bij verplaatsingen binnen een straal van 10 km rond Sint-Joris-Winge)

Alle documenten, voedingsschema’s en mailing zijn bij de prijs inbegrepen.